FIN / ENG

Lunga Upcycle -malliston suunnittelu­kilpailu: Luo tulevaisuuden muotia vastuullisesti!

Olemme Lunga Vita Oy, aivan uudenlainen kestävän kuluttamisen yritys ja yhteisö.

Kilpailun tavoitteena on suunnitella upea vaatemallisto käyttäen pääsääntöisesti kierrätys- ja ylijäämämateriaaleja ja nostaa esille uusia suunnittelijoita ja tukea heitä saamaan näkyvyyttä ja tunnettuutta. 

20.5.2024

Meistä yrityksenä

Olemme Lunga Vita Oy, aivan uudenlainen kestävän kuluttamisen yritys ja yhteisö, joka kutsuu kaikki mukaan. Haluamme, että jokainen voi olla osa kestävämmän kuluttamisen muutosta ja vaikuttaa maailmaan yksi vaatekappale kerrallaan. Missiomme on tehdä vastuullisesta pukeutumisesta iloinen ja helposti saavutettava vaihtoehto.

Luova ompelimomme on paikka, jossa vanhat vaatteet saavat uuden elämän, ja myymälässä tarjotaan uniikkeja, vastuullisesti valmistettuja tuotteita. Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden olla ilolla ja helposti kestävän kuluttamisen etulinjassa ja vähentää samalla tekstiilijätettä. Lungan tiimi kannustaa luovuuteen ja uusiokäyttöön.

Kilpailun tarkoitus

Haluamme levittää arvomaailmamme mukaista upcycle -vaatteiden ilosanomaa ja tarjota taitaville luoville tekijöille mahdollisuuden toteuttaa unelmansa omasta vaatemallistosta.

Oletpa nuori vasta urasi alussa oleva luova suunnittelija tai jo kokeneempi tekijä, tarkeintä meille on, että omaat samanlaiset arvot vastuullisesta kuluttamisesta ja kiertotalouden tärkeydestä. Sinulla on haave omasta mallistosta ja halu kehittyä suunnittelijana. Olet valmis kehittämään osaamistasi ja haluat saada ammattilaisten sparrausta tekemiseesi.

Kilpailun tavoitteena on suunnitella upea vaatemallisto käyttäen pääsääntöisesti kierrätysja ylijäämämateriaaleja ja nostaa esille uusia suunnittelijoita ja tukea heitä saamaan näkyvyyttä ja tunnettuutta. Haluamme nähdä inspiroivia ideoita ja luovia ratkaisuja, jotka innostavat muita tekemään kestäviä valintoja muodin maailmassa. Tavoitteena ovat kaupalliset ja kuluttajaystävälliset tuotteet, joissa on sopiva ripaus persoonaa. Kohderyhmä mallistollesi on itse valitsemasi. Malliston tulee olla toteutettavissa ottaen huomioon kaupallisuus, hinnoittelu ja tuotteiden valmistus myös jatkossa. Kilpailun kolme parasta palkitaan.

Kilpailun palkinnot

Kilpailun voittajalla on mahdollisuus saada Upcycle -mallisto myyntiin ensimmäiseen myymäläämme Jyväskylän keskustan parhaalle kauppapaikalle sekä jatkossa halutessaan myös kansainvälistyvään verkkokauppaamme. Voittaja saa 1000€ rahaa materiaalihankintoihin mallistonsa toteuttamista varten. Lisäksi voittaja saa parhaan avun oman brändinsä kehittämiseen Suomen johtavalta bisnesmuotoilutoimistolta Brandelta.

Kilpailussa toiselle ja kolmannelle sijalle yltäneet saavat 500€ mallistonsa materiaalihankintoja varten ja mahdollisuuden tarjota mallistonsa myyntiin myymäläämme.

Olemme kiinnostuneita yhteistyöstä myös muiden osallistujien kanssa, olitpa palkintosijoilla tai et.

Voittajan valintaan vaikuttavat tärkeimmät seikat:

  • Kierrätys- tai ylijäämämateriaalin luova ja tehokas käyttö, joka pystytään osoittamaan selkeästi
  • Malliston houkuttelevuus, kaupallisuus ja hinnoittelu
  • Ymmärrys tuotteiden laadukkaasta teknisestä toteutuksesta
  • Mahdollisuus toteuttaa tuotteet tehokkaasti jatkossa joko itse tai muiden tekijöiden toimesta
  • Suunnittelijan oivallukset, ideointi ja oma tyyli
  • Tyylikäs ja laadukas kokonaisuus valitulle kohderyhmälle

Malliston tuotemäärän voi osallistuja valita itse, kuitenkin vähintään kolme tuotetta.

Valitsemistasi tuotteista toteutat protot haluamallasi tavalla tai vaihtoehtoisesti esittelet malliston muilla keinoin mahdollisimman todenmukaisesti.

Kilpailun ajankohta, kilpailutöiden palautus ja yhteystiedot

Kilpailu alkaa nyt ja kuvat/videot ja kirjallinen osuus kilpailutöistä palautetaan sunnuntaihin 18.8.2024 klo 22.00 mennessä sähköpostiin niina.friman@lunga.fi

Voittajat julkistetaan perjantaina 6.9.2024 klo 20.00 mennessä.

Tuomariston jäsenet:

Sanna Nieminen, yrittäjä Lunga Vita Oy

Eija Tanninen-Komulainen, Kuopion Muotoiluakatemian toiminnanjohtaja, Design Unionin toiminnanjohtaja

Emilia Gädda, Suomen Tekstiili & Muoti ry

Minna Cheung, LAB, Muotoiluinstituutti

Bella Forsgrén, Kansanedustaja

Ari Lehto, Brande Oy

Niina Friman, operatiivinen johtaja, Lunga Vita Oy

Tekijänoikeudet sekä julkaisu- ja käyttöoikeudet

Kilpailun järjestäjällä on oikeus kaikkiin kilpailutöihin, jotka on lähetetty kilpailuun.

Osallistujat myös suostuvat siihen, että kilpailun järjestäjällä on oikeus julkaista kilpailutöiden kuvia ja niihin liittyviä tekstejä ilman erillistä lupaa. Tämä oikeus sisältää julkaisemisen kilpailun verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa, markkinointimateriaaleissa sekä muissa yhteyksissä, joissa kilpailutöitä halutaan esitellä. Osallistujat säilyttävät kuitenkin tekijänoikeutensa kilpailutöihinsä ja voivat käyttää niitä omiin tarkoituksiinsa kilpailun päätyttyä. Kilpailun järjestäjä sitoutuu kunnioittamaan tekijänoikeuksia ja mainitsemaan tekijät aina, kun kilpailutöitä käytetään julkaisuissa. Osallistujat suostuvat edellä mainittuihin ehtoihin.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Lunga Vitalla on toive ja vahva tahtotila jatkoyhteystyöhön osallistujien kanssa ja halu mahdollistaa näkyvyys kilpailuun osallistuneille suunnittelijoille ja mahdollisuuksien mukaan myös ottamaan mallistoja koemyyntiin myymälään ja/tai verkkokauppaan.

Oletko valmis luomaan tulevaisuuden muotia? Osallistu nyt!

Yhteistyöterveisin,
Lungan tiimi